Nieuws van de Raad van Kerken Almelo

Platform voor Religie, Cultuur en Filosofie

Zaterdag 24 augustus 2019      stadskerk De Bleek                   16.30 uur

Jolanda Molenaar

Wat betekent het transgender én gelovig te zijn?

Als gelovige transvrouw worstelde ik met een orthodox verleden

Als doopsgezind gastvoorganger en aankomend transgenderpastor vertelt ze over haar afstudeeronderzoek, de worsteling van transgenders met geloofsvragen en over het boek waaraan zij meewerkte o.a. over vragen rond transgender (zorg), pastoraat, liturgie, transtheologie, Bijbelinterpretatie en kringwerk.

Waar:       stadskerk ‘De Bleek’

Hofstraat 1

7607 AB Almelo

Wanneer:  zaterdag 24 augustus 2019

Aanvang:   16.30 uur

Toegang:   € 10,00 en is inclusief koffie, thee en een hapje en drankje na afloop.

Leden en donateurs van de VVG krijgen een korting van € 2,50.

Parkeren kan op het terrein voor de kerk (gratis) of in één van de parkeergarages op loopafstand (betaald)

Platform voor Religie, Cultuur en Filosofie is een netwerkorganisatie van Vrijzinnige Geloofsgemeenschappen in Twente en de Achterhoek.

Voorafgaand aan de lezing is stadskerk “De Bleek” geopend van 14.00 – 16.00 uur.

Gastvrouwen en -heren ontvangen de bezoekers met koffie, thee en watertjes.

De muziek wordt verzorgd Eef Westenberg op het orgel.

In de achterzalen is de duo-expositie voor één van de laatste keren te bekijken van Tine Welter, gedichtschilderijen en Elly Kok – Riep, vlinderfoto’s.

In de gedenkhoek kunnen bezoekers een kaars branden en in de stiltehoek liggen diverse teksten die uitnodigen tot nadenken en bezinning.

Kortom een prima plek om te vertoeven voorafgaand aan de lezing.

In de jaren 2015 – 2018 heeft Harm Knoop in stadskerk de Bleek, Almelo, diverse malen een cursus geleid over het leven en werk van Carl Jung.

In de maand november 2019 verzorgt Harm Knoop een serie van 5 lezingen op de vrijdagochtend in Hengelo (Ov) met als titel “Jung, meester van de onderwereld”.

Kijk voor nadere informatie en inschrijving bij:   http://aanmelden.u3l.nl/overzicht_cursussen/filosofie/p-1/?_globalsearch=JUNG

De serie zomergasten bestaat uit een serie van 3 lezingen in de zomermaanden.

In oktober gaat de serie Bleeklezingen seizoen 2019 – 2020 van start. Vanaf nu is het programmaoverzicht verkrijgbaar in de kerk.

Actuele informatie per kerkgenootschap

Op de agenda van de Protestantse Gemeente worden alle activiteiten uit de brochure per dag en per maand weergegeven.
logo apost. genootsch.
Agenda Apostolisch Genootschap