Nieuws van de Raad van Kerken Almelo

Persbericht

De Vereniging van Vrijzinnig Godsdienstigen en de Doopsgezinde gemeente Twente starten op 5 oktober met het seizoen 2019 – 2020. Tot en met april 2020 kunt u iedere 1e zaterdag van de maand een lezing verwachten in stadskerk De Bleek. De aanvang is steeds om 16.30 uur.

Op zaterdag 5 oktober 2019 komt Rinus van Warven naar Almelo. Zijn lezing heeft als titel:

Advaita Vedanta en christendom

Religies en de westerse cultuur barsten van tegenstel­lingen tussen het goddelijke en het menselijke, hemelse en aardse, eeuwige en tijdelijke. Met negatieve gevolgen voor mens en samenleving. Van kerk en christendom verwacht men een bezielend geluid. Maar, zij zitten zelf in een crisis… Kan een stroming uit het klassieke India als Advaita Vedanta, die zegt dat de wereld niet-twee is maar één, ons iets leren? Zou dit bewustzijn onze kwaliteiten – zoals liefde, mededogen, verdraagzaamheid, geduld en nederigheid- kunnen versterken?

De inleider studeerde theologie en cultuurfilosofie. Is werkzaam als redacteur/journalist, pastor, uitgever, verhalenverteller en docent; gaat voor in spirituele vieringen.

Datum:            zaterdag 5 oktober 2019

Aanvang:         16.30 uur

Locatie:           stadskerk De Bleek

Hofstraat 1

7606 AB Almelo

Toegang:         € 7,50  inclusief koffie of thee en een hapje en een drankje na afloop.

Parkeren kan op het terrein voor de kerk (gratis) of in de parkeergarages in de directe omgeving (betaald)

Actuele informatie per kerkgenootschap

Op de agenda van de Protestantse Gemeente worden alle activiteiten uit de brochure per dag en per maand weergegeven.
logo apost. genootsch.
Agenda Apostolisch Genootschap