Vocaal Ensemble La Colombe

Op zondag 5 november komt het Vocaal Ensemble La Colombe een zondagmiddagconcert verzorgen in de Grote Kerk. Op het programma staan de Musicalische Exequien van Heinrich Sch├╝tz (uitvaartmuziek) en het motet Jesu meine Freude van Johann Sebastian Bach.
Aanvang 15.30 uur. Toegang vrij.

Het koor, met een vaste kern van geschoolde zangers, heeft een uitgebreid repertoire met oude en moderne muziek en heeft succesvolle uitvoeringen gegeven op diverse festivals.

De leiding is in handen van de Bulgaarse dirigent Yassen Raykov. Hij studeerde aan de conservatoria van Sofia en Amsterdam piano en koordirectie en aan het ArtEZ-conservatorium te Enschede orkestdirectie. Naast La Colombe dirigeert hij koren in o.a. Zwolle en Eindhoven.

Het continuo wordt verzorgd door de Almelose organist Henk Linker die ook een uitgebreide staat van dienst heeft als kerk- en concertorganist.

Henk Kamphuis