Concert in stadskerk De Bleek op zaterdag 16 september

Het is zondagmorgen iets voor half tien. Hoewel het vroeg is voor het nog slaperige dorpje Boekelo, klinken er toonladders en warming-up routines. De musici van BrassO maken zich op voor een intensieve repetitie. Er is een vol programma net als altijd, want met maar één repetitie in de maand móet er hard gewerkt worden. En juist dat harde werken en de bijbehorende uitdaging is waar de muzikanten voor komen! De leden van BrassO bereiden zich thuis goed voor, hebben op de repetitie aan een half woord genoeg en werken effectief samen voor een goed resultaat.

Koperensemble BrassO bestaat uit zowel professioneel geschoolde als ook gevorderde amateur-muzikanten uit Oost-Nederland. Het 13-koppig gezelschap musiceert in een bezetting van trompetten, hoorns, trombones, een euphonium en een bastuba en staat onder leiding van Wim Booij. De doelstelling is muzikale kwaliteit te brengen in zowel originele muziek voor koper alsook in bewerkingen van muziek voor andere bezettingen. Het repertoire is een mix van Bachs barok tot Prokofieffs hedendaags en van originele stukken voor koper van Jim Parker tot bewerkingen van Whitacres a capella koorwerken.

Op 16 september 2023 tussen 13:00 en 15:00 speelt BrassO twee korte concerten in de cyclus Open Deur van stadskerk De Bleek in Almelo Hofstraat 1. De inloop is vrij en gratis. Op het programma staan o.m. fantastische verbeeldingen van de stad die nooit slaapt in A Londoner in New York (Parker), de prachtige titelmelodie van Band of Brothers (Kamen), de olijke muziek van Luitenant Kijé (Prokofieff), de Second Suite (Holst) gebaseerd op Britse volksliedjes en het Spaanse Pequeña Suite de La Gran Via (Chueca & Valverde).