Afsluiting van de Open Deur in stadskerk De Bleek op 30 september 2023

Afsluiting van de Open Deur in stadskerk De Bleek op 30 september 2023.  13.00 – 15.00 uur

De muziek wordt verzorgd door “Joueurs de Flûtes “. 

Joueurs de Flûtes is een dwarsfluitensemble uit de regio Twente en is onderdeel van Kaliber Kunstenschool.

De 14 enthousiaste fluitisten repeteren op donderdagavond in Wierden onder leiding van Johanna Hoekman. Het ensemble bestaat intussen al ruim 25 jaar en treedt regelmatig op in de regio, bijvoorbeeld in verzorgingstehuizen en tijdens kerkdiensten.

Behalve de “gewone” dwarsfluit wordt er ook gespeeld op alt- en bas dwarsluiten. Het repertoire bestaat uit bewerkingen van klassieke muziek van de middeleeuwen tot en met hedendaagse muziek, bewerkingen van pop- en filmmuziek en originele werken voor fluitensemble.

Op 30 september zal het dwarsfluitensemble een zeer gevarieerd programma ten gehore brengen met werken van o.a. W. Byrd, J.S. Bach, W.A. Mozart, M. Ravel en originele werken van J. Johow. Tijdens het optreden zullen de te spelen werken worden toegelicht.

Aanvullende informatie
In de gedenkhoek kunt u een schilderij bekijken dat de VVG in 2016 aangekocht heeft van Betsie Slot. In deze gedenkhoek kunt u een kaarsje branden voor iemand die wat extra ondersteuning kan gebruiken. Of voor iemand die blij is met een goede uitslag, een nieuwe woning of baan, vult u maar in.

Stadskerk De Bleek is in 1927 gebouwd naar een ontwerp van de architect H.H. Krabshuis en heeft late Jugendstil en Art Deco-invloeden en behoren tot de zg. Amsterdamse school. Deze invloeden ziet u in de muren, vloeren van de kerkzaal en in de glas-in-lood ramen.

De cyclus van de Bleeklezingen is in september weer van start gegaan. Iedere eerste zaterdag van de maand kunt u een lezing bijwonen met een keur aan onderwerpen. Op 7 oktober verzorgt Sieuwert Haverhoek een lezing met als titel: “Lev Tolstoj, een profeet die monddood werd gemaakt”. U bent welkom in de achterzalen van de Bleek. Aanvang 16.30 uur, zaal open 16.00 uur.