WALK OF PEACE

WALK OF PEACE ZATERDAG op 16 SEPTEMBER 2023

 Aan het begin van de Vredesweek van 16 tot 23 september organiseert PAX- Almelo samen met de Raad van Kerken Almelo en het Humanistisch Verbond  Centraal Overijssel een Walk of Peace. Deze vredesmanifestatie begint in het “Huis van Katoen en Nu” om 14.00 uur. In een lintvorm wordt er daarna gelopen  naar de Grote Kerk. Bij binnenkomst in de Grote Kerk om ongeveer 14.30 uur  zingt  het Slavisch Byzantijns Vrouwenkoor Radujsja. Na een  welkom en openingswoord door de locoburgemeester, de heer Arjen Maathuis, zal een stafmedewerkster van PAX Nederland, Godelieve de Weijer, een korte toelichting geven op het thema van de Vredesweek 2023: ”Democratie onder druk”.

 Hierna is er gelegenheid deel te nemen aan één van de volgende workshops:
Dialoog tafel door Godelieve de Weijer, gesprek over Etty Hillesum en de Jihad van Liefde door Marita Klein, kraanvogels vouwen met Monica Schwartz, aansprekend programma voor de kinderen door Afke Huldrike Hiemstra.

Het programma wordt afgewisseld met koorzang en pianomuziek. Behalve drankjes zullen ook de Armeense hapjes niet ontbreken dit jaar. De kaarten actie “Stop het gewelddadig conflict- Vrede nu!!”wordt besloten met het aanbieden van de ondertekende kaarten aan een vertegenwoordiger van PAX Nederland, Godelieve de Weijer. 
We hopen dat we ook u mogen begroeten op zaterdag 16 september. Samen met u willen we ons inzetten voor de vrede!!

Wij geloven in kansen voor vrede, u ook?

Noot voor de redactie:
Voor vragen en of opmerkingen kunt u contact opnemen met de heer Harry Mondeel, voorzitter van de Raad van Kerken Almelo.
T: 0546-600615
E: harrymondeel01@gmail.com