Openstelling stadskerk de Bleek

Als het winterseizoen van de Bleeklezingen afloopt dan weet u het wel… de Open Deur gaat weer beginnen. Iedere zaterdag is de kerk van 13.00 – 15.00 uur open voor bezoekers uit Almelo, en verder weg. Veel stedelingen weten nog niet waar de Bleekkerk ligt. Wie helpt mee om die bekendheid te vergroten? In de kerkzaal verzorgt een musicus de muziek op orgel, piano of een ander instrument. In de achterzalen zijn wisselende exposities te bekijken – let op de aankondigingen via de website.

Verschillende ensembles en orkesten komen via Kaliber Kunstenschool deze zomer naar De Bleek. Fijn dat we zo elkaar kunnen helpen. De deelnemers vinden het fijn om te laten horen wat voor muziek of zang zij maken en voor De Bleek is het fijn om eens andere musici te verwelkomen.
Daarnaast is het gebouw op zich is de moeite van het bekijken waard. Bijna 100 jaar oud, gebouwd in Art Deco stijl. Kom en neem familie, vrienden enz. mee.
In de kerkzaal zijn gastvrouwen en -heren aanwezig voor een praatje of dieper gaand gesprek; in de gedenkhoek kunnen mensen een kaars aansteken.

Op 1 april zijn 10 aquarellen opgehangen in de AA-zaal. Zie het stukje van de kunstenares hieronder.

Expositie in de AA-zaal
De kunstenares stelt zich voor:
Hallo, ik ben Anneke Schelfer-Haagsma, woon in Neede en ben geboren in 1961 in Witmarsum. Ik heb van kinds af aan altijd veel getekend en had wel naar de kunstacademie gewild. Uiteindelijk durfde ik dat niet aan en er volgde een roemloze carrière op kantoor en daarna als fulltime moeder.

Toen het moederen wat minder intensief werd, heb ik het tekenen weer op gepakt. Ik had echter de neiging om de tekeningen realistisch te maken en dat is niet het doel wat ik na streef. Ik zette mijn zinnen op aquarelleren. Met een aquarel moet je accepteren wat er soms gebeurd. Corrigeren is nauwelijks mogelijk en je moet op tijd stoppen met schilderen omdat het speciale doorschijnende van de aquarelverf anders verloren gaat. (een uitdaging voor een perfectionist …………….) Het is echter ook een praktische techniek, want je hebt weinig materiaal nodig. Dit past bij mij, o.a. omdat ik het milieu zo weinig mogelijk wil belasten. Om die reden ben ik ook altijd op jacht naar herbruikbare lijsten in de kringloop.

Ik schilder alleen onderwerpen waar ik zelf wat mee heb, meestal aan de hand van een eigen foto. Achter de meeste aquarellen zit een verhaal of gevoel. Ik heb vanaf 2011 les van Sigrid Verbruggen. Zij weet me altijd weer te inspireren en te motiveren als het even niet wil lukken. Zie de website van Anneke