Openstelling stadskerk de Bleek

Als het winterseizoen van de Bleeklezingen afloopt dan weet u het wel… de Open Deur gaat weer beginnen. Iedere zaterdag is de kerk van 13.00 – 15.00 uur open voor bezoekers uit Almelo, en verder weg. Veel stedelingen weten nog niet waar de Bleekkerk ligt. Wie helpt mee om die bekendheid te vergroten? In de kerkzaal verzorgt een musicus de muziek op orgel, piano of een ander instrument. In de achterzalen zijn wisselende exposities te bekijken – let op de aankondigingen via de website.

Verschillende ensembles en orkesten komen via Kaliber Kunstenschool deze zomer naar De Bleek. Fijn dat we zo elkaar kunnen helpen. De deelnemers vinden het fijn om te laten horen wat voor muziek of zang zij maken en voor De Bleek is het fijn om eens andere musici te verwelkomen.
Daarnaast is het gebouw op zich is de moeite van het bekijken waard. Bijna 100 jaar oud, gebouwd in Art Deco stijl. Kom en neem familie, vrienden enz. mee.
In de kerkzaal zijn gastvrouwen en -heren aanwezig voor een praatje of dieper gaand gesprek; in de gedenkhoek kunnen mensen een kaars aansteken.

In de achterzalen is een expositie te bekijken van Betsie Slot. Deze keer heeft zij gekozen voor schilderijen waar de kleuren vanaf spatten.

Op 9 september – tijdens de Open Monumentendag – zal Betsie aanwezig zijn om bezoekers iets te vertellen over de achtergrond van haar schilderijen.