VERHALEND THEATER: NA ONS DE ZONDVLOED

Op zaterdag 5 november 2022 bent u welkom in het verhalend theater. Stadskerk De Bleek wordt hiervoor omgebouwd. Erik Jan Tillema en Victor Posch komen met hun voorstelling: Na ons de zondvloed..

Foto Jessica Heetebrij

Bij het woord ‘zondvloed’ denken veel mensen aan Noach en zijn ark vol met dieren terwijl een vloedgolf de wereld verzwolg.
Maar in de wereldreligies komen meer zondvloedverhalen voor met daarin hoofdrollen voor geïrriteerde goden, gigantische vissen en mammoeten die niet in de boot stapten en daardoor uitstierven.
Deze verhalen zijn op dit moment actueler dan ooit, want met de dreigende zeespiegelstijging staat ons mogelijk een nieuw zondvloedverhaal te wachten.
In deze theatervoorstelling vertelt Erik Jan Tillema over zijn eigen relatie met de zee en verbindt hij de verhalen uit verschillende tradities met de actualiteit om zich zo af te vragen: komt na ons de zondvloed? Soms komisch, soms ernstig, maar altijd met het water tot aan zijn lippen.
De veelzijdige muzikant Victor Posch begeleidt hem op piano, saxofoon, dwarsfluit en met zang.

Dit is het tweede verhalend theater dat Erik Jan Tillema en Victor Posch verzorgen. Eerder toerden zij met de voorstelling ‘Van begin tot het absolute einde’ over scheppingsverhalen uit verschillende tradities. De voorstelling ontving zeer veel lovende reacties.
Erik Jan Tillema schreef het kinderboek ‘De man die zijn ezel opvouwt’ met daarin de mooiste verhalen uit alle religies en is daarnaast beleidssecretaris van de VVP.
Victor Posch is al jaren een veel geziene gast op de Nederlandse podia, speelt tenor- en altsaxofoon, dwarsfluit, piano, diverse percussie-instrumenten, geeft saxofoonles, schrijft verhalen voor verhalenvertellers en vertelvoorstellingen, is bandleider, componeert muziek voor musicals, theaterstukken, treedt op als straatmuzikant en organiseert jazzworkshops.

Waar:       stadskerk De Bleek, Hofstraat 1, Almelo
Wanneer: zaterdag 5 november 2022.
Aanvang: 16.30 uur     zaal open vanaf 16.00 uur
Toegang:  € 7,50 en dat is inclusief een kop koffie/thee en een hapje en drankje na afloop.

Wij verzoeken u zich aan te melden voor het verhalend theater. Aan de hand van de aanmeldingen bepalen we of we de achterzalen gebruiken of de kerkzaal. Dit vanwege de energiekosten.
Aanmelden kan bij:
Pauline Vrolijk via e-mail: paulien.dejong@outlook.com of telefonisch via 06-43741934 enbij Pieter van Rijssel via e-mail: rijsp@outlook.com of telefonischvia 06-57784239.