Lezing over Erasmus

Op zaterdag 18 juni, komende zaterdag dus, is er in de Openbare Bibliotheek te Almelo om15.00 uur een lezing

door de Heer Claude Onvlee, vroegere rector van het Erasmus,  over het boek: ERASMUS , de Dwarsdenker geschreven door Sandra Langereis.

Bijzonder is de wetenschappelijke aanpak van Erasmus om de bijbel correct te vertalen en zijn zoektocht naar de meest oorspronkelijke tekst. Hij ontdekte, dat In de loop der eeuwen overschrijffouten en vertaalfouten zijn ingeslopen, als ook een verandering van de betekenis van een woord of van uitdrukkingen. Verder ontdekte hij toevoegingen en weglatingen in de teksten.
Ook zijn afkomst is lang in duisternis verhuld geweest vanwege vooroordelen.
Een boeiend boek met meerdere interessante onderwerpen, die besproken worden.

Voor mij mede gezien de hedendaagse kennis uit de archeologie met name uit de opgravingen in Qumran (de Dode Zee-rollen) en Nag Hammadi (Egypte) boeiend om in te zien, dat men zich wel door oude heilige teksten kan laten inspireren, maar dat men vervolgens zelf de verantwoordelijkheid heeft om te denken, te doen en te laten in samenhang met alle verworven kennis uit de wetenschappen.

Belangstellenden zijn welkom om deze lezing bij te komen wonen. Entree is gratis. Namens het Humanistisch Verbond afdeling Centraal Overijssel,