Expositie in De Bleek

Expositie kunstenaars van Art Desch.

Expositie van 14 kunstenaars van Art Desch in Stadskerk De Bleek. De expositie is vanaf 22 juni 2022 tot 1 oktober 2022. Te bezoeken op elke zaterdagmiddag tijdens de Open Deur, van 13.00 uur tot 15.00 uur. Altijd is er een gastheer of gastvrouw. Vaak wordt het orgel bespeeld, soms is er andere muziek, een kopje koffie of thee staat klaar. Iedereen is welkom!

Hier lichten wij alvast drie kunstenaars uit en lichten toe met een kleine biografie en met een foto.
Job Exel is een getalenteerde veelzijdige kunstenaar. Hij tekent en schildert van jongs af aan en heeft een heel eigen stijl ontwikkeld.  Bij de Bleek hangen een aantal kleine werken van hem, maar hij heeft ook groot formaat doeken op zijn naam staan. Op dit moment werkt hij niet meer bij Artdesch, maar zijn werken zijn nog wel te bewonderen bij de kunstuitleen van Artdesch.
Samira Aitbram is fan van Frida Kahlo. Dat is wel te zien aan haar geborduurde en geschilderde werken. Prachtige dames en heldere vrolijke kleuren komen vaak in haar werk terug. Ze houdt van mooie kleding en dit is ook terug te zien in haar werk. Ze maakt ook grappige tekeningen van dieren. Samira is ook samen met Artdesch naar de Frida Khalo expositie in Assen geweest dit jaar. Hierdoor ontstond er weer nieuwe inspiratie.
Harriët van Laar schildert vaak cavia’s: haar favoriete huisdier op haar eigen hondje Buddie na. Daarnaast heeft ze zich toegelegd op het tekenen en schilderen van huizen. Veel huizen uit Almelo zijn al door haar vereeuwigd op papier, hout of  doek. Wat opvalt is haar ingetogen kleurgebruik waardoor de werken   herkenbaar zijn als een echte “Harriët “.

Expositie Stadskerk De Bleek, Hofstraat 1, Almelo.
Elke zaterdagmiddag te bezoeken.