Expositie in De Bleek

Twee Almelose vrouwen: Lida Ros en Ans Pinxteren in Stadskerk De Bleek. Van 4 februari 2022 tot 1 juni 2022

In Stadskerk De Bleek is tot 1 juni 2022 de duo-expositie van Lida Ros en Ans Pinxteren te bezichtigen. De expositie bestaat uit verscheidene schilderijen met acrylverf. We zien bijvoorbeeld van Lida ‘Het kanaal Almelo Nordhorn’, mooi van kleur en sfeer. Heel anders zijn haar drie wachtende, rustige Afrikaanse vrouwen, en profile geschilderd. Het verrassende ‘Vuur’ van Ans brengt een onverwachtse, andere dynamiek. Ook is haar schilderij ‘Pasen’ bijzonder. Alles bij elkaar weer een boeiende en afwisselende tentoonstelling in de vergaderzalen van Stadskerk De Bleek. 

Lida Ros aan het woord:
Ik heb verscheidene jaren in aquarel geschilderd, voornamelijk figuratief, maar ook abstract. Omdat ik nieuwsgierig was naar het werken met acryl, heb ik mij bij schildersgroep ‘KREVO’ in Almelo aangemeld. Hier schilder ik vanaf 2007. Ik experimenteer met kleuren; ook weer zowel figuratief als abstract. Elk schilderij is een uitdaging qua kleur en vorm. Een wens voor de toekomst is om mij het portretschilderen eigen te maken.

Ans Pinxteren-de Hoop voegt toe:
Ik teken al mijn hele leven. Tien jaar geleden wilde ik wel eens iets groters gaan maken, dus begon ik te schilderen met acrylverf. In zijn algemeenheid maak ik kleurrijk werk en werk ik intuïtief. Het wordt veelal een spel met en van kleuren. Al doende wordt het wat.

 

Plaats en tijd:
Stadskerk De Bleek is elke zondag na de dienst geopend vanaf 11.15 tot 12.15 uur en vanaf 1 april elke zaterdagmiddag van 12.00 tot 14.00 uur tijdens de muzikale Open Deur. Stadskerk De Bleek, Hofstraat 1, Almelo. Kijk ook op de site www.debleekalmelo.nl