Frank G. Bosman – lezing

Op zaterdag 25 september 2021 komt Frank G. Bosman op de motor naar stadskerk De Bleek.

Over het thema van zijn lezing vertelt hij:
God is verdwenen uit Nederland. Kerken sluiten. Religie is naar de marge verdreven of achter de voordeur opgesloten. Gelovigen zijn op z’n best onderhoudende exoten die het leuk doen in talkshows en reportages, maar op z’n slechtst een wandelende tijdbom klaar om vrouwen te discrimineren en homo’s te vervolgen. En God lijkt er ook niet veel zin meer in te hebben. Misschien is Hij dood, zoals Nietzsche beweerde, misschien van verveling of is Hij vertrokken uit teleurstelling. Cultuurtheoloog Frank G. Bosman beweert anders. Al meer dan vijftien jaar wijst hij vriend en vijand op de hardnekkige neiging van het christelijk verhaal zich niet het zwijgen te laten opleggen, maar op te duiken in allerhande films, series, boeken en videogames. Tijdens de Bleeklezing in Almelo zal Bosman een pleidooi houden voor de Deus Incognitus, de verborgen God van onze laatmoderne tijd: verborgen ja, maar tegelijkertijd springlevend.

 Dr. Frank G. Bosman (1978) is een rooms-katholiek cultuurtheoloog, bekend om zijn spraakmakende mening over cultuur en religie. Hij is een graag geziene gast op diverse radio- en televisieprogramma’s, maar ook in de kranten en op diverse internetsites.
In 2011 werd Bosman door het Nederlandse volk uitgeroepen tot de eerste ‘meest spraakmakende theoloog‘ van het land. Hij is werkzaam aan de Faculteit Katholieke Theologie van de Universiteit van Tilburg.

Andere boeken zijn bijv. God houdt wel van een geintje (Meinema, 2012), Hemel en hel (Berne, 2012) en zijn laatste boek De eeuwige nar over de toekomst van het religieus gemeenschapsleven.

Waar:          stadskerk De Bleek  Hofstraat 1 7607 AB Almelo
Datum:       25 september 2021
Aanvang:  16.30 uur, zaal open: 16.00 uur
Toegang    € 7,50 en dat is inclusief een kopje koffie of thee en een hapje en drankje na afloop.

Daarnaast is het vandaag de afsluiting van het zomerseizoen van de Open deur. Tussen 12.00 en 14.00 uur staan de deuren van stadskerk De Bleek open voor bezoek.
Gastvrouwen en gastheren heten u welkom. Zij schenken koffie en thee en staan open voor een gesprek. In de gedenkhoek kunt u een kaarsje aansteken voor iemand die dat nodig heeft. Eef Westenberg bespeelt het orgel. Hij improviseert op bekende en minder bekende liederen.
In de achterzalen is de expositie van Art Desch voor het laatst te bekijken.