Expositie Artdesch

Expositie Artdesch in Stadskerk De Bleek, Hofstraat 1, Almelo 

In Stadskerk De Bleek is al vanaf 4 juni elke zaterdag een expositie te zien van werk van dertien kunstenaars van Artdesch in Almelo. Deze expositie is voor iedereen te bezoeken tijdens De Open Deur op zaterdagmiddagen van 12.00 tot 14.00 uur, in juni, juli, augustus en september. De expositie is verlengd tot 18 oktober.

In de werkplaatsen van Artdesch werken mensen met een verstandelijke beperking. Het beheer is in handen van De Twentse Zorgcentra. De locatie is kleinschalig en de sfeer is gemoedelijk. De nadruk ligt op het maken van kunst en kunstzinnige producten. Heel verschillende technieken leveren eigentijdse, kunstzinnige producten op. In die werkplaats werken 27 deelnemers. Van dertien deelnemers is werk te zien in De Bleek. In de kerkzaal, maar bij mooi weer buiten, krijgt u koffie of thee aangeboden. In de achterzalen hangt de veelzijdige, afwisselende expositie.

Artdesch organiseert regelmatig exposities om werkstukken onder de aandacht van het grote publiek te brengen. Zij zijn gevestigd aan Leemhorst 14 in Almelo. Op deze locatie zijn ook een cadeauwinkel en een kunstuitleen gevestigd. U bent ook daar welkom.