Bleeklezing – koloniale geschiedenis

Zaterdag 3 juli 2021 verzorgt Claude Onvlee een lezing over “koloniale geschiedenis”

Na het bezoek in maart 2020 van koning Willem Alexander en koningin Maxima aan Indonesië laaide de discussie over noodzaak en nut van het aanbieden van excuses weer op. Excuses aan de regering van de voormalige Nederlandse kolonie over gewelddadigheden tijdens de onafhankelijkheidsstrijd. Claude Onvlee geeft in zijn lezing een overzicht van de Nederlandse koloniale geschiedenis en probeert aan de hand daarvan tot een standpunt te komen.

Datum: zaterdag 3 juli 2021
Tijd: 16.30 uur. Zaal open vanaf 16.00 uur
Locatie: stadskerk De Bleek, Hofstraat 1, 7607 AB Almelo
Kosten: € 7,50  inclusief koffie, thee en een hapje en drankje na afloop.

Open Deur
Iedere zaterdag kunt u tussen 12.00 en 14.00 uur de Bleekkerk bekijken. Geniet van de kleuren in de glas-in-loodramen, bekijk de tegels in Art Deco stijl.

In de gedenkhoek kan men een kaarsje aansteken voor iemand die dat goed kan gebruiken. Natuurlijk kan men ook een lichtje aansteken als dank voor …

Het van Leeuwen-orgel wordt op 3 juli bespeelt door Piet Smit uit Den Haag.

De expositie “Stadskerk De Bleek verrast!” vind je in de achterzalen en natuurlijk is er koffie en thee. Tot eind september 2021 exposeren enige kunstenaars uit de werkplaatsen van Artdesch in de Stadskerk De Bleek. Laat je verrassen door de kunst van mensen met een verstandelijke beperking. Zij vormen een hechte groep, waarin ze met veel plezier, trots en voldoening werken. Artdesch wordt beheerd door De Twentsche Zorgcentra.

Tenslotte staan enkele gastvrouwen en -heren voor je klaar met koffie, thee en water.
U/jij bent van harte welkom!