Bericht van De Bleek

Wat hebben we lang moeten wachten, eindelijk is het zover ….. de deuren gaan open!!! De Open Deur gaat van start. Vanaf 5 juni tot en met 25 september is stadskerk De Bleek iedere zaterdag open van 12.00 – 14.00 uur.

De tijden wijken af van die van de laatste jaren. Dat komt omdat de eigenaar van de kerk, de Vereniging van Vrijzinnig Godsdienstigen, de kerkzaal meer wil gaan gebruiken voor activiteiten zoals de Bleeklezingen. Mogelijk worden nieuwe activiteiten in de loop van het jaar opgestart.
Op 5 juni 2021 verzorgt Eef Westenberg de muziek. Hij improviseert graag op het orgel en u kunt diverse muziekstijlen beluisteren.
Een blik op de luisteraars in juni 2020 op anderhalve meter afstand

Op 12 juni 2021 komt Piet Smit uit Den Haag het orgel bespelen. Hij heeft een speellijst klaar liggen met een mix van liederen uit diverse Engelse een Amerikaanse liedbundels.
Aanwezig zijn enkele gastvrouwen en/of -heren. Zij schenken koffie en thee en bieden waar nodig een luisterend oor.
In de kerkzaal kunt u stilstaan bij de gedenkhoek. Er liggen kaarsjes klaar om aan te steken voor iemand die dat nodig heeft, in goede en kwade tijden.

Onderstaand stukje ontvingen we van de mensen van Artdesch.

Stadskerk De Bleek verrast!
Vanaf 5 juni 2021 exposeren enige kunstenaars uit de werkplaatsen van Artdesch in de achterzalen van Stadskerk De Bleek. Elke zaterdagmiddag kunt u komen kijken tussen 14 tot 16 uur, tijdens de Open Deur. Genietend van muziek en een kopje koffie of thee, kunt u zich laten verrassen door de kunst van mensen met een verstandelijke beperking. Zij vormen een hechte groep, waarin ze met veel plezier, trots en voldoening werken. Voorlopig staat deze expositie gepland voor juni, juli en augustus. Artdesch wordt beheerd door De Twentsche Zorgcentra.