Sterrenstof – Bleeklezing

Margot Brouwer – “Sterrenstof”

Sterrenkundige Margot Brouwer neemt ons mee door het Universum. Aanvankelijk een wetenschappelijke reis, waarin we het Heelal fysiek leren kennen. Wat is de plaats van onze kleine planeet in het grote geheel? Hoe zijn, uit gas en sterrenstof, wij mensen en het andere leven op Aarde ontstaan? Langzaam verandert onze ruimtereis in een filosofische reis. Hoe ga je om met je eigen nietigheid? Kun je je nog geborgen voelen in een oneindig heelal? Worstelend met deze vragen vond Margo houvast bij Spinoza, de filosoof die bijna 400 jaar geleden al een visie ontwikkelde waarin God, de mens, de natuur en het heelal samenvallen, en waarin wetenschap, filosofie en spiritualiteit een geheel vormen.

Datum: zaterdag 3 oktober 2020 
Tijd: 16.30 uur. Zaal open vanaf 16.00 uur
Locatie: stadskerk De Bleek
Kosten: € 7,50  inclusief koffie, thee en een hapje en drankje na afloop.

 

Wij heten u welkom via de hoofdingang van de kerk. Wij houden ons aan de afstand van 1,5 meter. De lezing vindt plaats in de kerkzaal.

Wij vragen u zich vooraf aan te melden. Dat kan bij Pauline Vrolijk, mobiel (06) 43741934 en bij Pieter van Rijssel, mobiel (06) 57784239.

 

In december 2017 schreef Margot Brouwer een artikel voor het blad VrijZinnig, een uitgave van de Vereniging van Vrijzinnig Protestanten. Het artikel is te lezen als eerste oriëntatie op het thema. ’Sterrenstof zijt gij, tot sterrenstof zult gij wederkeren’.

Op de website www.debleekalmelo.nl kunt u dit artikel lezen.