Film ‘The Railway Man’

Huis van Spiritualiteit

Maandagavond 27 mei kijken we samen de indrukwekkende film ‘The Railway Man’. In deze film speelt Oscarwinnaar Colin Firth als Eric Lomax, een Britse legerofficier, die tijdens de Tweede Wereldoorlog gevangen wordt genomen door de Japanners. Als krijgsgevangene moet hij werken aan de beruchte Birma-spoorlijn en overleeft hij slechts ternauwernood de vreselijke ontberingen. Decennia later ontdekt Lomax, die inmiddels getrouwd is met Patti (Oscarwinnares Nicole Kidman), dat de Japanse vertaler, die verantwoordelijk was voor zijn vreselijke behandeling, nog steeds in leven is. Hierop besluit hij op zoek te gaan naar de man, die nog steeds in zijn nachtmerries voorkomt om hem te confronteren.

Het verhaal neemt ons mee naar het thema ‘vergeving’. Een woord waarvan wij geleerd hebben, dat het van wezenlijk belang is, waarvan we hopen, dat we het krijgen als we fouten hebben gemaakt. Maar zo moeilijk in de praktijk te brengen, als iemand anders ons iets heeft aangedaan.

Na het kijken van de film is er gelegenheid om open met elkaar in gesprek te gaan over dit thema. Het gesprek wordt geleid door pastor Ingrid Schraven en Lianne Oortmann

Wanneer: maandag 27 mei 2019
Aanvang 19.00 uur
Waar: Huize Elisabeth, Gravenallee11 Denekamp
Kosten: € 7,50
Opgave bij: secretariaat@lumenchristi.nl of telefoon: 0541-353551
www.parochielumenchristi.nl