In de ogen van Rembrandt

22 januari start van vier lezingen

In 2019 is het 350 jaar geleden dat Rembrandt stierf. Het jaar 2019 wordt een Rembrandtjaar met een jaar lang overal exposities. Ook in Almelo staat Rembrandt het hele jaar op de agenda van V&T, onder het motto “In de ogen van Rembrandt”. We kijken naar zijn leven en werk waarin de Gouden Eeuw zich weerspiegelt: weergaloze welvaart en telkens weer oorlog, bloei van kunst en cultuur op allerlei gebied en religieuze onverdraagzaamheid, bittere armoede en rijkdom aan verscheidenheid. Rembrandt heeft het allemaal gezien en de sporen zijn in zijn werk terug te vinden. Heel veel werken van Rembrandt hebben een religieuze achtergrond of inhoud. In een aantal aspecten komt dat in de cursus aan de orde, geplaatst tegen de
achtergrond van zijn tijd.

Data : dinsdagen: 22 januari + 5 februari + 19 februari + 5 maart
Tijd : 20.00 uur
Locatie : Pniëlkerk
Kosten : € 4,- (per bijeenkomst)
Inleider : ds. K. Sluiter

Zie ook pagina 10 van de brochure