Interactieve lezing: Geweldloze communicatie

Harm Knoop
Geweldloze communicatie; een interactieve lezing.

Hoezo ‘geweldloos’! Is onze gebruikelijke communicatie dan zo gewelddadig?!
Ja, en veel meer dan we ons bewust zijn. Geweldloze Communicatie (GC) laat ons horen en zien hoe vaak we de mensen om ons heen de maat nemen. We luisteren ogenschijnlijk wel naar elkaar, maar horen we wat de ander zegt. Horen we wat we zelf allemaal uitdragen? GC biedt een taal die verbindt, een taal van mededogen die ontwapent – de dreiging van een oordeel verdampt en geeft een ongekende ruimte om elkaar werkelijk te ontmoeten. De Amerikaanse psycholoog Marshall Rosenberg (1934 – 2015) heeft de methode en het netwerk van GC opgebouwd en uitgewerkt.

Wanneer: 3 november 2018
Tijdstip: 16.30 uur
Waar: stadkerk “De Bleek”, Hofstraat 1, 7807 AB Almelo
Toegang: € 7,50
Bijzonderheden: entree is inclusief koffie, thee en een hapje en drankje na afloop
Parkeren kan op het terrein voor de kerk (gratis). Of in een parkeergarage in de directe omgeving (betaald).
Wat achtergrondinformatie over de inleider.
Wie is Harm Knoop? Hij beschrijft zichzelf als:
“Zoekend, schatgravend, inspirerend, bezielend en ondersteunend stimuleer ik mensen om hun eigen bronnen te openen en vruchtbaar te maken voor hun leven en voor de wereld om hen heen.
Ik werk als coach, trainer, inspirator, vrijgevestigd geestelijk verzorger, voorganger, docent, vertrouwenspersoon en schrijver.
Hoe? Vrijmoedig, vrijzinnig, vrijlatend en vrijblijvend.”
In het recente verleden heeft Harm Knoop lezingen in stadskerk “De Bleek” gehouden over het leven van Jung en over zijn boek “Leef je eigen mythe”

Kunt u niet op de 3e, dan krijgt u op 4 november de gelegenheid om Harm Knoop te ontmoeten. Hij gaat dan voor in de kerkdienst om 10.00 uur in de Henricuskapel, Oosterhofweg 49 te Rijssen.