Vredesweek 15-23 september – Walk of Peace

Vredesweek 2018 van 15 t/m 23 september in Almelo
Generaties voor vrede

Walk of Peace:
Een Walk of Peace is geen mars, maar een wandeling. In kleine groepjes wordt in de binnenstad een route gelopen langs kerken, een moskee, de bibliotheek, het Huis van Katoen en Nu en andere plekken waar een activiteit plaatsvindt gericht op het thema van de Vredesweek “Generaties voor vrede “. Op het Kerkplein (Grote Kerk) komen ouderen en jongeren aan het woord over het thema. In verschillende kraampjes geven kerken en organisaties informatie over wat hen beweegt als het gaat om Vrede. Een groot jeugdorkest van de Samenwerkende Muziekverenigingen Almelo zorgt voor de muzikale omlijsting. Een korte afsluitende bijeenkomst is er tenslotte in de tuin van de Georgiusbasiliek.

Datum:           zaterdag 15 september 2018
Aanvang:        inloop vanaf 13.30 uur
Start:              14.00 uur
Locatie:          De Bleekkerk, Hofstraat 1 te Almelo

Vredesdienst:
De Oecumenische Vredesdienst wordt geleid door Siebe Hiemstra en is voorbereid door een werkgroep die samengesteld is uit  vertegenwoordigers van diverse geloofsrichtingen. Er is poëzie, zang en muziek.

Datum:            zondag 16 september 2018
Aanvang:        10.00 uur
Locatie:           Bleekkerk, Hofstraat 1 te Almelo

Vredesdienst

De Oecumenische Vredesdienst wordt geleid door Siebe Hiemstra en is voorbereid door een werkgroep die samengesteld is met vertegenwoordigers van diverse geloofsrichtingen. Er is poëzie, zang en muziek.

Thema “Generaties voor Vrede”
Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede. Het thema van de Vredesweek is dit jaar dan ook Generaties voor vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg naar een vreedzame wereld.

Ambassade van Vrede
Vrede: het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het helaas niet. Gelukkig zijn er op veel plekken mensen die zich hiervoor inzetten. In Nederland en daarbuiten. Mensen die écht naar elkaar luisteren en mensen samenbrengen. In Almelo is er een Ambassade van Vrede (PAX) waarin de Raad van Kerken Almelo, het Humanistisch Verbond Almelo en andere partners samenwerken.

Voor méér informatie bel of mail gerust naar Cobi Noordhoff:
T: 0546-860948
E: cobinoordhoff@gmail.com