Vredesweek 2018 van 15 t/m 23 september

Generaties voor vrede
Tijdens de Nationale Vredesweek, dé actieweek voor vrede,  laat de Ambassade van Vrede in Almelo zien dat het anders kan: op zaterdag 15 september vanaf 13.30 uur organiseert de Ambassade een Walk of Peace. De start is bij de Bleekkerk, Hofstraat 1. Op zondag 16 september is er om 10.00 uur een Vredesdienst in de Bleekkerk. Het thema van de Vredesweek is: “Generaties voor Vrede”.

 Walk of Peace
Een Walk of Peace is geen mars, maar een wandeling. In kleine groepjes wordt in de binnenstad een route gelopen langs kerken, een moskee, de bibliotheek, het Huis van Katoen en Nu en andere plekken waar een activiteit plaatsvindt gericht op het thema van de Vredesweek “Generaties voor vrede “. Op het Kerkplein (Grote Kerk) komen ouderen en jongeren aan het woord over het thema. In verschillende kraampjes geven kerken en organisaties informatie over wat hen beweegt als het gaat om Vrede. Een groot jeugdorkest van de Samenwerkende Muziekverenigingen Almelo zorgt voor de muzikale omlijsting. Een korte afsluitende bijeenkomst is er tenslotte in de tuin van de Georgiusbasiliek.

 Met de Walk of Peace beleven we en laten we zien dat vreedzaam samenleven op zoveel plekken gebeurt en heel goed kan. We lopen samen met anderen, met wie we veel meer gemeen hebben dan verschillen. We verbinden ons met vrede en met elkaar!

Vredesdienst
De Oecumenische Vredesdienst wordt geleid door Siebe Hiemstra en is voorbereid door een werkgroep die samengesteld is met vertegenwoordigers van diverse geloofsrichtingen. Er is poëzie, zang en muziek.

Thema “Generaties voor Vrede”
Door de generaties heen, in wat voor situatie dan ook, staan steeds weer mensen op voor vrede. Het thema van de Vredesweek is dit jaar dan ook Generaties voor vrede. Oud en jong kunnen veel aan elkaar hebben op weg naar een vreedzame wereld.

Ambassade van Vrede
Vrede: het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar dat is het helaas niet. Gelukkig zijn er op veel plekken mensen die zich hiervoor inzetten. In Nederland en daarbuiten. Mensen die écht naar elkaar luisteren en mensen samenbrengen. In Almelo is er een Ambassade van Vrede (PAX) waarin de Raad van Kerken Almelo, het Humanistisch Verbond Almelo en andere partners samenwerken.

Noot voor de redactie:
Voor méér informatie bel of mail gerust naar Cobi Noordhoff:
T: 0546-860948
E: cobinoordhoff@gmail.com