Kaliber Kunstenschool

Kaliber Kunstenschool kent een talentstroom. Hieronder vallen naast de talentenklas Klassiek ook talentenklassen voor popmuziek, dans, theater en is er een Jeugdkunstakademie. Leerlingen mogen deelnemen na een auditie waarin wordt beoordeeld of ze geschikt zijn. Talent en motivatie zijn de belangrijkste criteria.

Enkele malen per jaar krijgen zij de gelegenheid ervaring op te doen op het podium via concerten, workshops e.d.

Veel van de leerlingen zijn actief deelnemer aan concoursen zoals het “Prinses Christina Concurs” of het “Jeugd Muziek Concours Oost”

Voor de leerlingen van de talentenklas Klassiek – 14 jongeren tussen 11 en 18 jaar – wordt op zaterdag 23 juni in stadskerk de Bleek een workshop “Podiumpresentatie en muzikale etiquette” verzorgd. De bekende saxofonist Niels Bijl verzorgt deze. Tussen 11.00 en 13.30 uur gaan de leerlingen aan het werk. Dit is besloten. Na een lunchpauze zullen zij het geleerde direct in de praktijk gaan toepassen.

Vanaf 14.00 uur bent u van harte welkom om dit concert mee te maken.
Stadskerk de Bleek is tot oktober 2018 iedere zaterdag open voor publiek van 14.00 – 16.00 uur. Het interieur van de kerkzaal heeft een bijzondere uitstraling door de art deco stijl. De glas-in-loodramen hebben een eigen uitstraling.

Er is een gedenkhoek voor wie een kaars aan wil steken uit dankbaarheid voor het slagen bijvoorbeeld of om iemand een hart onder de riem te steken. Muzikale medewerking wordt verzorgd door een vaste groep muzikanten, die bestaat uit 4 organisten en een trompetist. Enkele malen per jaar werken andere gezelschappen zoals een ensemble of een koor mee.

Voor het eerst vindt een samenwerking plaats tussen de Bleek en Kaliber kunstenschool. Wij zijn benieuwd naar de presentatie van de leerlingen van de talentenklas Klassiek. Toehoorders worden van harte uitgenodigd voor deze presentatie. De leerlingen bespelen de volgende instrumenten: piano, hobo, viool, dwarsfluit, trompet en trombone.

U bent welkom in Stadskerk de Bleek
Hofstraat 1
7607 AB Almelo