Avondwandeling vanuit het Stift met de film ‘Compostella’

Thema: Pelgrimeren – op weg naar jezelf
Avondwandeling vanuit het Stift met de film ‘Compostella’ tot slot
Op woensdag 4 juli vindt opnieuw een wandeling plaats in Noordoost-Twente, op
initiatief van Werkgroep Meditatieve Wandelingen Noordoost-Twente. Dit keer is het
een korte rondwandeling rond de Stiftskerk in Weerselo van ongeveer 5 kilometer met
onderweg een kort stiltemoment. Bij terugkomst wordt in de Stiftsschool de film
‘Compostella’ uit 2015 vertoond, waarin de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella
centraal staat. Wandeling en film staan in het teken van het thema pelgrimeren.
De deelnemers starten om 18.30 uur in de Stiftskerk in Weerselo. Hier is eerst een kort
moment van meditatie, waarbij het thema ‘pelgrimeren’ zal worden toegelicht. “Daarna lopen we de kerk uit”, zeggen de initiatiefnemers uit Ootmarsum en Weerselo, waaronder enkele fervente wandelaars, een kerkelijk werker, vrijwilligers van Parochie Lumen Christie en enkele dominees.

Film ter inspiratie
Vóór 20.00 uur zijn de avondpelgrims weer terug op het Stift, waar in de Stiftschool de koffie klaar staat. Na een korte inleiding start de bijzondere documentaire ‘Compostella’ van Freddy Mouchard. Gedurende drie jaar volgde deze cineast pelgrims op hun route naar Santiago de Compostella. De beleving is voor iedereen verschillend, maar iedere pelgrim loopt tegen zijn of haar fysieke grenzen op, ongeacht leeftijd, achtergrond en geloofsovertuiging. De beeldtaal die Mouchard hanteert, biedt een haast meditatieve kijkervaring. De film duurt anderhalf uur.

Praktisch
Woensdag 4 juli 2018, van 18.30 tot circa 22.15 uur. Parkeren op de Parkeerplaats aan de Stiftstraat. Vrijwillige bijdrage na afloop. In verband met de voorbereiding en de beperkte plaatsruimte in de school is het noodzakelijk dat deelnemers zich tevoren opgeven bij Marjan van Galen, tel. 074 3494256, e-mail vangalenmarjan@gmail.com.

Volgende wandelingen
Herfstwandeling: za 13 oktober 2018, 9.30 uur, vanuit Protestantse kerk Ootmarsum, thema ‘loslaten’, afstand 12 km. Voorjaarswandeling: za 23 maart 2019, 9.30 uur, vanuit Sint Plechelmuskerk Deurningen, thema ‘verwondering’, afstand 12 km.