Meditatieve wandeling rond Saasveld

Op zaterdag 7 oktober vindt weer een meditatieve wandeling plaats in Noordoost-Twente, op initiatief van de werkgroep ‘De kerk uitlopen’. Deze keer wordt gelopen vanuit en rond Saasveld.

Op zaterdag 7 oktober, om 9.30 uur verzamelen de wandelaars zich in de Plechelmuskerk, Hoflaan 18 te Saasveld. Na een korte bijeenkomst in de monumentale kerk wandelen we door het Kerkebos naar het Molenven. Vervolgens zal er op een bijzondere locatie koffie zijn. Rond het middaguur keren we via de bijzondere tuin van het kerkeiland terug bij de kerk, waar een afsluiting zal plaatsvinden. De wandeling is bijna 12 kilometer lang – voor alle gezonde mensen goed te doen. Iedereen is van harte welkom. Deelname is gratis; na afloop is er gelegenheid om door een vrije gift bij te dragen in de bestrijding van de kosten.

Alleen al de bijzondere ligging van de kerk op het Kerkeiland, omgeven door de oude buitengracht van het voormalig kasteel Saterslo, maakt de wandeling zeer de moeite waard. Achter de kerk bevindt zich een prachtige tuin met monumentale bomen en centraal daarin een beuk en een plataan van zeker 150 jaar oud. De vijver markeert de plek waar bijna 700 jaar lang het kasteel heeft gestaan.

Ook wie niet erg kerkelijk is maar wel van wandelen houdt zal zich op deze zaterdag thuis voelen in het bonte gezelschap van wandelaars afkomstig uit verschil­lende plaatsen in Noordoost-Twente. Alle vorige keren waren de deelnemers enthousiast over de combinatie ‘meditatief moment’, samen in stilte wandelen en gezelligheid. De werkgroep wil het initiatief graag over heel Noordoost-Twente verspreiden.

Opgave bij Marjan van Galen, e-mail: vangalenmarjan@gmail.com. Voor nadere informatie: telefoon 074 3494256.